Esettanulmányok, érdekességek

főtáv logo

Zöld beszerzés pilot projekt a FŐTÁV Zrt.-nél

A FŐTÁV Zrt. úgy döntött, hogy gépjármű flottájának egy részét fejlesztési céllal, illetve az egyszerűbb üzemeltetés és költség takarékosság miatt cégünk segítségével zöld beszerzés keretében lecseréli.

Töltse le a részletes mintaprojekt dokumentációt a Bővebben gombra kattintva.

Bővebben

Stockholm környezetbarát informatikai eszközökkel ellátott irodái

Stockholm Megyei Önkormányzata 1990 óta rendelkezik részletesen kidolgozott környezetvédelmi stratégiával. Jelenleg az Önkormányzat a környezetvédelmi stratégia 5. kiadását valósítja meg. Hangsúlyos területekként kezelik a klímaváltozást, illetve a beszerzések alkalmával vásárolt termékek veszélyes anyag tartalmának csökkentését vagy kiiktatását.

Bővebben

Abu Dhabi fenntartható beszerzési stratégiája

Abu Dhabiban számos kormányzati- és magánszervezet kezdte meg az újrahasznosított papírok használatát, és csökkenti energiafogyasztását a „fenntartható beszerzés” elnevezésű kezdeményezésnek köszönhetően. Az újrahasznosított papírok felhasználása és a kisebb energiafogyasztás a karbon emisszió és az erdőirtás mértékét csökkenti.

Bővebben

Venelles és a zöld közbeszerzés

Hogyan lehet Európai szintű közbeszerzési versenyt nyerni pusztán az által, hogy minden iskola és óvoda tisztítószerét környezetbarátra cseréljük? Egyáltalán mitől is lesz egy tisztítószer környezetbarát? Miként kell egy ilyen tendert lebonyolítani? Nem lesz ettől drágább a beszerzés?

Bővebben

A zöld közbeszerzés szerepe az elektromos autóipar fejlődésében

Milyen intézkedésekre és támogatásokra van szükség az európai elektromos autóipar fejlesztéséhez? Tali Trigg, a Nemzetközi Energiai Ügynökség szakértője megválaszolja a kérdést, sőt javaslatokat is tesz a célok megvalósítására.

Bővebben

A zöld közbeszerzés alkalmazásának értékelése az EU tagállamokban

Az Európai Unió 26 tagállamában végzett, 850 közintézményre kiterjesztett zöld közbeszerzés felmérés eredményei nemrég kerültek nyilvánosságra. Az eredmények tükrében elmondható, hogy a zöld közbeszerzés kritériumainak széleskörű alkalmazása ellenére sem sikerült elérni, hogy a zöld beszerzések aránya legalább 50% legyen minden uniós tagállamban.

Bővebben

Fenntartható közbeszerzéssel a zöld gazdaságért Rióban!

Rio de Janeiro-ban 2012. június 20-án új nemzetközi kezdeményezést mutatott be az ENSZ környezetvédelmi tagozata, az UNEP arra vonatkozóan, hogy a gazdaság zöldítése világszinten a lehető leggyorsabban menjen végbe a kormányok és helyi önkormányzatok vásárlóerejének bevonásával.

Bővebben