Ma este van a Föld Órája!

1237366827_madarA Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. (pl.: szobai világítást, díszkivilágítást, számítógépeket, televíziókat, neonreklámokat, asztali lámpákat, és így tovább…)

– 2014-ben a Föld Órája: Március 29. 20:30-tól –

2007 óta minden év márciusában egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát.

2007-ben Sydneyben a WWF Ausztrália társalapítóként vett részt a Föld Órája kezdeményezésfoto1 megszületésében, és elősegítette a mozgalom gyors, globális terjedését. Mivel a WWF több mint 70 országban jelen van, továbbra is fontos szerepet játszik az esemény szervezésében, és gondoskodik róla, hogy a környezetvédelmi üzenet a világ minden részére eljusson.

Magyarországra 2008-ban gyűrűzött be a mozgalom, vagyis az akció nemzetközivé válásának első évében, ekkor még mindössze csak 4 település csatlakozott az akcióhoz. Az első nagy hazai rendezvényre egy évvel később, 2009-ben került sor.

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat. A környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira kívánja irányítani a figyelmet, egyben bemutatja, hogy a problémák leküzdhetőek, ha készek vagyunk összefogni a megoldás érdekében.

foldoraja-396x233

A hagyományos 60-as logó a Föld Órája akció 60 percét szimbolizálja, a + jel pedig arra utal, hogy a 60 perc letelte után, az év többi napján is gondoljanak az emberek a környezetvédelemre.

Forrás:
www.foldoraja.hu

Watch movie online Logan (2017)